Proiectul Erasmus + KA1 – Youth Exchange, Follow Your Mind and Body, desfășurat în perioada 15-25 iunie 2024 în Lituania, a cuprins o serie de activități care au stat la baza unui material didactic interesant de utilizat la orele de geografie, pe care îl puteți accesa AICI
Proiect e-Twinning: Thirsty Minds - Students Tackling Water Drought va oferă câteva exemple de activități pe tema resurselor de apă, precum: postere, eseuri, întâlniri cu specialiști.
Relieful Carpaților - un material video care prezintă o abordare a lecției Relieful
Carpaților, diferită față de succcesiunea conținuturilor propuse de
manualul școlar și conține materiale cartografice alcătuite într-o manieră
sintetică și adecvată conținuturilor parcurse. Sunt prezentate, etapizat,
momentele lecției cu precizarea activităților de îndrumare ale profesorului,
precum și activitățile așteptate din partea elevilor. În etapa de evaluare a
lecției este propus un minitest pe platforma Kahoot.
Geografie aplicată - statele vecine României (Bulgaria și Ucraina) - două fișe utile atât în cadrul activităților didactice la clasă, cât și pentru pregătirea elevilor pentru Bcalaureat.
În perioada mai-iunie 2020, s-a derulat proiectul Teleșcoala de către ISJ Constanța în parteneriat cu Dotto TV. Printre emisiunile prezentate se află și cele care vin în ajutorul elevilor de clasa a XII-a care dau Bacalaureatul la disciplina Geografie.
De asemenea, au fost realizate emisiuni pentru clasele: a IX-a, a X-a și a XI-a cu temele: Hidrosfera, Biopedosfera, Agricultura și Sistemul geoeconomic și geopolitic mondial.
Pentru a veni în ajutorul celor interesați, postăm pe această pagină câteva modele de fișe de lucru publicate în volumul Evaluarea prin metode didactice moderne, apărut la Editura Sfântul Ierarh Nicolae, ISBN 978-606-30-1678-3.
Teste pentru gimnaziu